Hannah Baybutt med assistent. Foto: Cam McLeod

Event

Helly Hansen hyllar alla skidpatruller – event i Stockholm city

10 februari är internationella skidpatrulldagen och det firar Helly Hansen med välgörande event i deras Stockholms-butik.

Text: Anton Furuland Foto: Cam McLeod • 2023-02-10 Uppdaterad 2023-02-10

Idag fredag 10 februari är det dags igen för internationella skidpatrulldagen – den andra i ordningen och som instiftats av Helly Hansen. Det för att fira och uppmärksamma de extraordinära skidpatrullerare som håller orterna öppna, säkra och roliga för människor i alla åldrar och nivåer.

tt Skidpatrullerna gör ett ovärdeligt arbete världen över. Det vill Helly Hansen uppmärksamma.

Till stöd för skidpatruller överallt kommer Helly Hansen att donera 5% av intäkterna från sin online- och utvalda butik, försäljning under 9-11 februari 2023. Här i Sverige är den valda organisationen Jocke Nybergs minnesfond.

Dessutom blir det roligt och lärorikt event på Helly Hansen-butik på Hamngatan 31 i Stockholm lördag 11 februari mellan 11-15.

Där kommer Svenska Fjällräddningen, Fjällsäkerhetsrådet och skidpatrull från SLAO att låta sportlovssugna förbipasserande få ett smakprov på fjällens möjligheter och äventyr. I tillägg till det ska man även informera och utbilda kring de faror som kan uppstå när man befinner sig ute bland fjäll och bärg.

Ge din lokala skidpatrull en extra high five eller kram under helgen.

Till platsen kommer man bland annat att transportera en stor snöhög, så att alla som vill kan få prova på lavinsändare, lära sig mer om Recco samt hur man sondar.

Fjällräddningen kommer även vinscha en bår från korsande Malmskillnadsgatan som ska symbolisera en helikopterräddning och hur en sådan kan gå till i verkligheten.Ski Patrol | Helly Hansen Event

Medverkande

Per-Olov Wikberg Fjällsäkerhetsrådet

Erik Hansson Sv Fjällräddningen

Markus Wassdahl Sv Fjällräddningen

Rickard Svedjesten Sv Fjällräddningen

Tove Hyden SLAO

Var Hamngatan 31

Datum 11 februari

Tid 11-15

Mer info

hellyhansen.com


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
ZermattText: Anton Furuland Foto: Cam McLeod • 2023-02-10
NyheterBergssäkerhetEventFjällsäkerhetsrådetHamngatan 31hellyHelly HansenSkidpatrullSLAOStockholmSvenska FjällräddningenSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen