Sälenfjällen blir snabbare till nästa säsong. Foto: Skistar

Sverige

Ny expresslift i Sälen – kostar 120 miljoner

Till nästa säsong väntas snabbare liftåkning i Sälen. En ny expresslift och en släplift som ska ersätta den tidigare liften i södra Lindvallen, ska byggas.

Text: Åka Skidor • 2023-05-22 Uppdaterad 2023-05-22

För att möta den stora efterfrågan på fjällsemester har SkiStar meddelat man till kommande verksamhetsår valt att investera i Sälen.

Investeringen gäller främst en ny expresslift och en släplift som ska ersätta den tidigare liften i södra Lindvallen, Söderåsen Express.

-Nu tar vi ett viktigt steg med att modernisera, vädersäkra och kapacitetsöka Norra Europas största alpina skidområde – SkiStar Sälen. Det känns väldigt bra och viktigt för att både säkra framtidens fjällturism och våra gästers nöjdhet och samtidigt investera i konkreta och bättre skidupplevelser här och nu, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Svensk midvinter i Sälenfjällen. Vi längtar. Foto: Skistar

Som tidigare kommunicerats investeras över en halv miljard SEK inom hela SkiStar för verksamhetsåret 2023/24, främst i vinterverksamheten med modernare liftsystem, bättre nedfarter och effektivare snöproduktion.

En viktig del förutom investeringen i nya Söderåsen Express rör en helt ny sexstolslift i Hemsedal, Lodge Express som öppnar upp till vintersäsongen, där bygget nu har startat. Dessutom investeras i sommaraktiviteter och affärsutveckling.

Investeringen som det nu beslutats om gäller en ny lift i södra Lindvallen, Söderåsen.

Den fyrstolslift som funnits där idag byggdes 1988 och ersätts med en ny, modern sexstolslift med samma namn, Söderåsen Express, med huvar och värme samt delvis förändrad sträckning så att den blir mer tillgänglig på dalstation samt mer vindskyddad på bergstation.

Dessutom adderas en släplift i samma område med målet att den ska gå i alla väder och tillföra ytterligare kapacitetsökning.

Planen är att de nya liftarna ska öppna redan till julen 2023.


Läs mer om skidåkning i Sverige:

Sälen & Skistar – Skidåkning på svenskaText: Åka Skidor • 2023-05-22
Nyheter23/24FjällenföretagHemsedalLiftLindvallenSälenSälenfjällenSkistarSöderåsen ExpressSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top