Foto taget i samband med lanseringen av partnerskapet i september 2022. Foto: Klas Rockberg

Sverige

Ridebrain konkar – landslaget utan klädpartner

Drygt ett år efter att Ridebrain blivit klädespartner till alpin- och skicrosslandslaget går det Årebaserade företaget i konkurs.

Text: Anton Furuland • 2023-11-28 Uppdaterad 2023-11-28

30 oktober försattes Ridebrain i konkurs och det svenska alpin- och skicrosslandslagen står därmed utan klädespartner tills vidare.

– Det är för tidigt att dra slutsatser om de exakta orsakerna till bolagets konkurs, berättade Fredrik Thor, som utsetts till Ridebrains konkursförvaltare av Stockholms tingsrätt, till sajten Habit i samband med konkursbeskedet var officiellt.

Åka Skidor har tagit ett snack med Kalle Olsson Bexell, marknads- och kommunikationschef för alpint och skicross, gällande Ridebrains konkurs och hur det påverkar landslaget.

Sandra Näslund & co i samband med lanseringen. Foto: Klas Rockberg


Er klädespartner Ridebrain har begärts i konkurs. Vad innebär det för er?

– Vi förlorar en partner som ger oss kläder och en summa pengar enligt avtal.

Kläder har vi, men som det ser ut nu kommer vi inte att kunna få den finansiella summa som stod i avtalet.

Har ni någon ny klädpartner på gång? Kan du säga något om det?

– Vi tittar på att hitta en ny klädpartner för framtiden just nu.

Det är samma personer, Magnus Liljeblad och Jonas Olsson, bakom Ridebrain som er tidigare klädespartner Huski Wear, där ni väl inte var nöjda? Hur kom det sig att Ridebrain ändå blev ny partner?

– Att vi inte var nöjda stämmer inte helt, vi var nöjda med kläderna och med leveranserna vi fick. De personer som startade Ridebrain var inte delaktiga i våra slutliga dialoger med vår tidigare klädpartner.

Tiden var knapp när vi sa upp avtalet med vår förra klädpartner och att hitta en ny snabbt var kritiskt. De nya ägarna till Ridebrain garanterade förskottsbetalning och klädleveranser trots att tiden var extremt knapp.

Det gjorde att vi ingick i ett avtal med dem.

Vad händer nu med alla Ridebrain-prylar? Vad kör åkarna i för grejer nu i vinter?

– Vi har kläder så att vi klarar oss under vintern, sedan får vi försöka hitta en ny klädpartner till nästa säsong.

Vad är viktigt när ni nu letar nytt samarbete?

Vi vet att klädpartners till oss har en stor medial- och försäljningspotential i såväl Sverige som i Europa och Nordamerika.

Därför kommer vi försöka hitta en partner som är långsiktig och etablerad för ett hållbart partnerskap och ett bra samarbete där vi kan vara med och bidra till deras marknadskommunikation och försäljning, avslutar Kalle Olsson Bexell.


Text: Anton Furuland • 2023-11-28
NyheterAlpintHuski WearKalle Olsson BexellKläderRidebrainsamarbeteSkicrossSkidförbundetskidkläder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen