Bec Des Rosses. Foto: J Bernard/Freeride World Tour

Friåkning

Friåkning blir egen disciplin inom FIS

Friåkning (skidor samt snowboard) har nu godkänts som en egen disciplin inom det internationella skid- och snowboardförbundet FIS.

Text: Anton Furuland • 2024-06-07 Uppdaterad 2024-06-07

Beslutet fattades under ett sammanträde i Reykjavik 5 juni och då röstades friåkning enhälligt fram av alla medlemmar.

– Det här är en viktig dag för freeride-gemenskapen, säger Nicolas Hale-Woods, grundare och VD för Freeride World Tour, i ett pressmeddelande. Erkännandet av friåkning som en officiell disciplin inom FIS kommer att lyfta sporten och ge nya möjligheter för idrottare över hela världen.

Freeride World Tour förvärvades av FIS i december 2022 och detta kan ses som ett andra steg för att friåkning ska kunna bli en olympisk sport.


Text: Anton Furuland • 2024-06-07
NyheterFISFreeskiFriåkningFWTOSSkidåkningSkidorSnowboard

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen