Sven Brunso njuter av fördelarna av ett multi-liftkort i Taos. Foto: Liam Doran

Artiklar

Åk skidor världen över med ett liftkort

Nu kan du köpa liftkortet som ger tillgång till 19 skidorter över hela världen. Mountain Collective är biljetten till den ultimata roadtrippen i Nordamerika och skidåkning året runt.

Text: Tobias Liljeroth • 2018-08-08 Uppdaterad 2018-08-08

Artikeln publicerades i oktober-numret av Åka Skidor 2017 men har uppdaterats med senaste villkoren för Mountain Collective Pass för säsongen 2018/2019.

Har du någonsin drömt om en episk rundresa till alla de där halvexotiska skidorterna som du bara läst och drömt om? Från Colorados höga toppar, till det fjäderlätta pudret i Utah och det inre av British Columbia, till Japans #japow och till snön på andra sidan jorden i Oceanien eller Sydamerika.

Liftkortet Mountain Collective kan mycket väl vara din biljett till den drömmen. 19 oberoende – alltså enskilt ägda – skidorter över hela världen har gått samman och erbjuder en deal där du för 449 amerikanska dollar (rea-priset just nu så länge lagret räcker) får två skiddagar under säsongen 2018/2019 på var och en av alla de skidorter som gått med i samarbetet. Utöver de två som ingår kan du köpa till hur många dagar du vill för 50 procent av det ordinarie liftkortpriset. Kortet ger dig även specialpriser på boenden på samtliga orter.

Men visst, du ska resa runt till de här skidorterna också och med all sannolikhet kommer en hel del av de besparingarna som själva liftkortet ger att ätas upp. Det var det där med den omtalade kakan, än en gång…

Åk skidor världen över med ett liftkort
Foto: Mountain Collective

Egentligen är det 17 skidorter i Nordamerika plus Niseko i Japan som ingår i Mountain Collective-samarbetet på längre sikt. Men varje säsong erbjuder man sina kortinnehavare samma deal på några ytterligare orter, så kallade Global Affiliates, och i år är de orterna inga mindre än Frankrikes alpinklassiker Chamonix och Valle Nevado i Chile.

Inför säsongen 2018/2019 har Hakuba i Japan och den Amerikanska skidorten Telluride dragit sig ur samarbetet och istället ersatts av Big Sky i Montana.

Totalt erbjuds 390 olika liftar med Mountain Collective i handen, för mindre än priset för ett säsongskort på en större skidanläggning i världen. Kortet ger tillgång till 34 gratisdagar på 17 skidorter (plus Chamonix och Valle Nevado) utspridda över 5 kontinenter till ett pris av 449 amerikanska dollar. Passet går även att köpa till barn och kostar 99 USD för alla under 12 år. I köpet ingår även ett års medlemsskap i den amerikanska miljöorganisationen Protect Our Winters.

Mer info mountaincollective.com

Åk skidor världen över med ett liftkort
Karta över alla skidorter. Foto: Mountain Collective

Alla skidorter:


USA
Alta
Aspen
Big Sky
Jackson Hole
Mammoth Mountain
Snowbasin
Snowbird
Squaw Valley
Sugarbush
Sun Valley
Taos

Kanada
Banff Sunshine
Lake Louise
Revelstoke

Frankrike
Chamonix

Japan
Niseko

Chile
Valle Nevado

Nya Zeeland
Coronet Peak/The Remarkables

Australien
Thredbo

Åk skidor världen över med ett liftkort
Foto: Mountain Collective

Konsten att pricka snön i Alperna


Bergsöl – 18 brygder från höjden


Världens 10 bästa liftar


Text: Tobias Liljeroth • 2018-08-08
ArtiklarAustralienChamonixChileKanadaLiftkortNisekoNya ZeelandUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen