Sommarens första skidfilmstrailer
Solnedgångsfilmning i Fonna. Foto: Etienne Merel / the Faction Collective

Sommarens första skidfilmstrailer

Motsvarigheten till ett vårtecken när det kommer till skidpepp är såklart när trailers för höstens nya skidfilmer börjar översvämma det globala nätverket.

Först ut för i år att presentera sin nya filmskapelse är skidföretaget Faction som teamat upp tillsammans med Red Bull Media House för sin andra långfilm kallad The Collective.

Faction skis är ett av få skidmärken som satsar fullt ut på att producera filmer på hög nivå där de ger sina atleter en plattform att synas i större skala. Förra året släpptes filmen This is Home (här kan du se hela filmen gratis) och efter ett lyckat projekt körde de vidare på samma spår i vintras.

Långfilm nummer två kallar de The Collective och samlar många av deras åkare från världen över, bland annat den unga parkstjärnan Kelly Sildaru, Freeride World Tour-åkarna Elisabeth Gerritzen och Taisuke Kusunoki, samt bergsguiden och storabergsåkaren Sam Anthamatten.

Åkningen sker även den på ett flertal platser utspridda över planeten med nedslag i bland annat Taisukes hemtrakter i Hakuba, Japan, Helsingfors gator och trappräcken, ändlösa kuddlinjer i British Columbia, gänghäng i parken och stora alpåk i Schweiz och sommarskidåkning på Folgefonnas glaciär i Norge.

Se den första teasern i vad som antagligen lär bli en serie av videos för att sakta men säkert värma upp skidpeppet inför världspremiären av filmen som kommer att ske i början av oktober. Därefter är planen att filmen ska visas på filmfestivaler och event i så många länder som möjligt, du hittar så småningom din närmaste visning på thecollective.film.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!