Jackie Paaso under projektet Arctic 12. Foto: Martin Olson

Försäsong

Så fixar proffsen formen – del 5

Såhär preppar David Kantermo och Jackie Paaso för ännu en säsong i skidåkningens tjänst.

Text: Tobias Ivarsson • 2023-10-09 Uppdaterad 2023-10-06


Jackie Paaso

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Varje år blir lite annorlunda än den förra beroende på mitt fokus för just den säsongen. Om det blir tävlingar, långa expeditioner eller filmprojekt så får jag justera försäsongsträningen lite. Inför denna säsong så kommer fokus ligga på coreträning och att gå mycket på fjället. Jag behöver bygga upp och få tillbaka min uthållighet. 

Har du någon favoritträning?

— När jag kör gym så gillar jag verkligen olika olympiska lyft, squat cleans, front squat, clean and jerk. Jag känner att jag får ut mest av dem och det är något jag gjort sedan tonåren.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Jag hoppas på att komma in i touringen igen och gå på toppturer. Förra vintern blev det bara några få gånger och jag saknar verkligen det.David Kantermo

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Jag försöker vara så mycket som möjligt på fjället även nu. Oftast med cykel eller löpskor. Att gå i områdena du åker i på vintern ger massa ovärderlig kunskap som du har nytta av på vintern, förutom den fysiska träningen det även ger. Är det inte jobbigt nog, lägg en sten i ryggsäcken eller fyll den med kantareller. 

Har du någon favoritträning?

— Jag jobbar på mina svagheter och just nu är det fokus på mitt vänsterknä. En övning som ger både styrka, balans och självförtroende är att hoppa ner från höjd och landa på ett ben på en halv bosuboll. Det är både kul, bra och utmanade.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Jag har kvar några saker jag vill göra på en bucketlist jag listade upp innan förra vintern, så förhoppningen är att det kommer lite mer snö i vissa närområden kommande år. Sen var det sjukt kul att åka på minimissions med min son Casper och hans kompisar i vintras, så det blir mer av det så fort tillfälle bjuds.


Text: Tobias Ivarsson • 2023-10-09
ArtiklarÅreDavid KantermoFjällenFörsäsongFÖrsäsongsträningJackie PaasoJämtlandSkidåkningSverigeTobias Ivarsson

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen