Walter Wallberg i samband med sitt första OS 2018.

Puckelpist

Walter Wallberg redo för världscupen

I helgen drar världscupen i puckelpist igång och en som är mer än taggad är den regerande OS-mästaren Walter Wallberg.

Text: Niclas Sjögren • 2023-12-01 Uppdaterad 2023-12-04

Sveriges OS-guldmedaljör från pucklarna i Peking, Walter Wallberg, mosar vidare. Och han gör det med höga ambitioner.

Den här säsongen är det inga större mästerskap så hela Walter Wallbergs fokus hamnar på världscupen. 

– Det blir världscupsäsong i sitt esse. Kul, inte minst med Waterville Valley USA där jag aldrig varit förut. Det kommer att bli hektiskt men jag har haft en bra försäsong med fullt fokus på skidåkning. Sen avslutar jag säsongen med Walter Wallberg camp i Lindvallen, för barn och ungdomar, säger Walter.

Hur har försäsongsträningen varit?

– Försäsongen har varit väldigt bra. Det har rullat på fint. Jag har kunnat åka mycket skidor. Kul att träna så bra och jag har höjt min lägstanivå rejält och lagt till en extra rotation på övre hoppet.
Och jag har inte haft några skador. Förra försäsongen försvann ju i och med en handledsskada.

Walter Wallberg gillar det han håller på med, och det syns. Foto: Anri Kawamura

Du ska dra till Japan på en rätt skön resa också.

– Ja, det blir ju lite speciellt. Det är en tripp som vi gör varje år (start efter OS) med det japanska skidmärket jag åker på, ID one. Vi som kom på pallen på OS(Mikael Kingsbury tvåa, Ikuma Horishima trea) kör alla på samma märke. Det känns speciellt att åka till Japan med sina bästa konkurrenter.

Att vara där i två veckor och umgås hela tiden. Väldigt kul också, att få lära känna varandra och höra om deras perspektiv på allt från träning till hur deras liv fungerar. Det är rätt stor skillnad på hur folk lever i Japan, jämfört med Sverige. De är sjukt härligt att hänga med dem. Ödmjuka och riktigt kul människor.

Om du bara får köra ett åk i vinter?

– Då väljer jag en perfekt preparerad backe i Deer Valley i USA där jag sätter den högsta svårighetsgraden på trick. Eller ett riktigt fint åk från toppen av Åreskutan hela vägen ner till lunch på Hummelstugan.


Text: Niclas Sjögren • 2023-12-01
ArtiklarÅreFinlandPuckelpistRukaSverigeVärldscupWalter wallberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen