Det finns inget som heter "för mycket lavinkunskap". Foto: Mattias Fredriksson/Fjällsäkerhetsrådet.

Lavinkunskap

Fräscha upp dina lavinkunskaper i Stockholm

Varje tisdag under mars erbjuds lavinkurser i Stockholm. Passa på att fräscha upp dina kunskaper under ett kvällspass i Flottsbro.

Text: Åka Skidor • 2022-03-07 Uppdaterad 2022-03-07

Allt fler åker med modern lavinutrustning i ryggsäcken. Men handen på hjärtat, hur ofta tränar du på att använda den?

Den frågan ställde sig gänget bakom lavinkurs.com. Kanske speciellt för den som inte bor i fjällmiljö till vardags kan det vara svårt att hålla kunskaperna uppdaterade eller för den nyfikne nybörjaren att få lära sig mer.

Gearcheck, och fotostund, under en lavinkväll i Flottsbro. Foto: Lavinkurs.com

Därför startade Sveriges Lavinutbildningar, med lavininstruktör Erik Ehrner i spetsen, ifjol ett nytt initiativ i huvudstaden – lavinkvällar i Flottsbro samtliga tisdagar i mars.

Uppläget är detsamma för i år. Under cirka två timmar får du tillsammans med Erik uppdatera dina lavinkunskaper och går ni igenom hur du bäst och snabbast använder din transceiver, sond och spade.

Det finns 10 platser per tillfälle, och det kostar 500 kronor för en gång. Mer om eventen och anmäler dig gör du HÄR.


Text: Åka Skidor • 2022-03-07
NyheterErik EhrnerFlottsbroLavinkunskapLavinsäkerhetStockholmSveriges Lavinutbildningar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen