Lugnet före stormen (förlåt). Foto: Ulf Palm

Sverige

Världscupen i Big Air till Falun

För första gången på 12 år kommer världscupen i Big Air till Sverige. 24-26 november i Falun, då är det dags.

Text: Anton Furuland • 2022-06-19 Uppdaterad 2022-06-19

Big air-hoppet kommer placeras i slutet av backhoppningslandningen på Lugnet i Falun och byggas på sparad snö. Det är alltså första gången på hela 12 år som världscupen i big air kommer till Sverige.

– Det är jättekul för hela sporten att dels få arrangera en världscuptävling på hemmaplan, men sen är det också kul att få ta hem hela startfältet som vi tävlar mot till Sverige. Och att publiken och alla fans kan få se de bästa skid- och snowboardåkarna tävla och göra upp på hemmaplan, det ska bli superkul, säger Niklas Eriksson, förbundskapten freeskilandslaget.

Oliver Magnusson. En av många anledningar att ta sig till Falun och Lugnet 24-26 november. Foto: Alex Roberts

Även snowboardgänget gläds åt arrangemanget, samt den sköna lilla bonusen att man tilldelas fler startplatser i form av värdnation.

– Som värdnation har man fem extra startplatser och eftersom det är så få startplatser på världscupen blir det här ett stort fönster för fler åkare att få möjligheten att tävla i världscupsammanhang. Det blir också fantastiskt att de får göra det på hemmaplan. Vi är ett ganska dalastarkt lag, med flera åkare från just Falun, så det blir verkligen på hemmaplan, säger Calle Sköld, förbundskapten snowboardlandslaget.

Förutom själva tävlingen kommer det byggas upp en mindre prova-på-arena med rails, samt en hel del annat håll-i-gång vid sidan av hoppen.


Text: Anton Furuland • 2022-06-19
NyheterBig airDalarnaFalunFreestyleSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen