Reine lägger en backflip på tävlingen i Andorra. Foto. J Bernard/Freeride World Tour

Friåkning

Reine Barkered avslutar tävlingskarriären – får wildcard till Verbier

Efter 15 (!) säsonger på Freeride World Tour och över 20 års tävlande avslutar Reine Barkered karriären. Hans sista tävling? Passade nog lördagens FWT-final i Verbier.

Text: Anton Furuland • 2023-03-24 Uppdaterad 2023-03-24

Lördagens final av Freeride World Tour i Verbier blir något utöver det vanliga.

Vinnarna av touren 2023 ska utses och det kittlar såklart, men dessutom blir Xtreme Verbier den sista tävlingen i Reine Barkereds långa och framgångsrika proffskarriär.

40-åringen har fått ett wildcard till FWT Verbier och meddelade på torsdagen via sina kanaler att han därefter lägger tävlingsskidorna på hyllan.

Bec Des Rosses och Verbier. En mer passande avslutning för borgmästarens karriär är svår att föreställa sig. Foto: D Daher/Freeride World Tour

Över 20 års tävlande går därmed i mål. Mäktiga 15 år på Freeride World Tour har det blivit för Reine som blev världsmästare 2012 och har en hel drös framskjutna placeringar på FWT.

Duvedssonen är ju som bekant förtjust i och löjligt trygg i höga farter, och det är ju en klar fördel när man tävlar på skräckinjagande facet Bec Des Rosses. Barkered har vunnit Xtreme Verbier hela tre gånger (2012, 2014, 2017), vilket enbart två andra svenskar gjort – Eva Sandelgård och Kaj Zackrisson.

Vi bugar och bockar för en av dem största svenska friåkarna genom tiderna, och önskar lycka till på Bec Des Rosses.

Inte för att det behövs.


Text: Anton Furuland • 2023-03-24
NyheterÅreBarkeredBec des RossesfreerideFreeride world tour 2023FriåkningJämtlandreineReine BarkeredSverigeVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen