Äntligen skidsäsong igen. Snart. Foto: Joakim Agartson

Sverige

De är först att öppna i Sverige

Taggad på att dra igång skidsäsongen? 5 oktober öppnas det upp en höstpark i Kläppen, byggd av sparad snö.

Text: Anton Furuland • 2023-09-15 Uppdaterad 2023-09-15

Tack vare 50 000 kubikmeter snö som schaktades ihop efter vintersäsongen kan Kläppen erbjuda en rekordtidig öppning för säsongen 23/24.

Höstparken, som Kläppen döpt den till, ska vara klar den 2 oktober och sen öppna för allmänheten 5 oktober.

– Visionen är att spara så pass mycket snö att vi kan tidigarelägga öppnandet av hela Kläppen Snowpark under vintersäsongen. Men det känns fantastiskt att redan nu få vara först i Sverige att erbjuda skid- och snowboardåkning på snö. Den här öppningen innebär dessutom att vi står för den tidigaste öppningen som någonsin gjorts i Sälenfjällen, säger Gustav Eriksson, vd på Kläppen Ski Resort. 

Skissbild över hur Höstparken är tänkt att se ut.

Kläppen Snowpark är nationalarenan för Svenska Freeski och Snowboardlandslaget och förutsättningar för att fostra friåkare och snowboardåkare av världsklass snäppas upp.

– Vi är förstås mycket förväntansfulla. Det här blir mig veterligen det enda stället i världen som du kan kombinera railåkning på sparad snö och hoppning i airbag den här tiden på året. Det är en otrolig möjlighet för våra åkare och ligger helt i linje med vår strategi att bygga sport i världsklass på hemmaplan, säger Stefan Karlsson, sportchef för landslagen i Snowboard och Freeski.

Kläppen fostrar framtida världsåkare. Foto: Joakim Agartson

Utöver landslaget kommer riksidrottsgymnasiets elever i Malung bedriva sin träning på Kläppen. Torsdagar till söndagar kommer höstparken vara publik och öppen för alla som vill utöva parkåkning på snö.

Målsättningen enligt Kläppen är att bygga en railpark med cirka 12 till 15 features i olika svårighetsgrader.


Text: Anton Furuland • 2023-09-15
NyheterDalarnaFjällenKläppenParkSälenSälenfjällenSkidåkningSnowparkSvenska skidanläggningarSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top