10.30. Du sitter också bänkad va? Foto: Freeride WorldTour Levy Loye

Friåkning

Verbier inleder Freeride World Tour 2024

Spänn fast er. Efter nya besked från Freeride World Tour står det klart att säsongen 2024 kickas igång med tävling i Verbier nu på lördag.

Text: Åka Skidor • 2024-01-26 Uppdaterad 2024-01-26

Freeride World Tour drar igång nu på lördag med säsongens första evenemang, Verbier Pro.

Vadå Verbier? Det är ju alltid finaltävlingen?

Well, de bra snöförhållanden i Alperna har fått tävlingsledningen att agera och ersätta den inställda premiären Baqueira Beret med tävling i Schweiz och Verbier istället.

Verbier Pro kommer dock inte ersätta Xtreme Verbier, som finaltävlingne kallas, utan det blir helt enkelt två tävlingar i Verbier i år men på två olika face.

Åkarna kommer nämligen nu köra på Petit Bec, som erbjuder bättre snöförhållanden och mindre vindpåverkad snö än klassikern Bec des Rosses.

Förhållanden i Pyrenéerna är inte alls lika bra, men som det ser ut just nu ska det ändå gå att genomföra tävling nummer två – Ordino Arcalis i Andorra, 1 februari.

Sändningen börjar 10.15 på lördag och 10,30 ska första åkaren bomba ner.


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
ZermattText: Åka Skidor • 2024-01-26
NyheterBec des RossesFreeride Worl Tour 2024Freeride World TourFWTFWT 2024SchweizVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen