Blågula freestylestjärnorna fixade VM-gulden

Alpina VM, längd-VM och skidskytte-VM. Under vintern hade flera mästerskap avgjorts - utan blågula VM-guld. Sista chansen sattes till Sveriges freestylestjärnor. Och som de levererade i Sierra Nevada i helgen.

Dahlström och Tjäder i sandig edit från öknen i Peru

Freestylestjärnorna Jesper Tjäder och Emma Dahlström laddar för vintern i en öken i Peru. En minst sagt sandig historia.

Stora blågula big air-framgångar

När världscuptävlingen i big air avgjordes i tyska Mönchengladbach i helgen blev det stora blågula framgångar i form av Henrik Harlaut och Emma Dahlström.

Harlaut och Dahlström klara för X Games i Hafjell 2017

Nu är det klart att X Games, där världseliten inom skidor och snowboard möts i big air och slopestyle, arrangeras i norska Hafjell 8-11 mars 2017.

Artiklar

Emma Dahlström SM-mästare – se vinnaråket

Emma Dahlströmgick inte helt oväntat och vann SM i slopestyle i Kläppen förra helgen. Mer överraskande var att det var den svenska superstjärnans första SM-guld.

Stjärnspäckat när SM i snowboard och freeski avgörs i helgen

Till helgen intar närmare 150 utövare Kläppens nationalarena för att göra upp om SM-tecknen i snowboard och freeskiing.

Artiklar

Emma Dahlström satte drömtrick i Nine Queens

Hennes GoPro-filmade backflip blev en succé. När det återigen var dags för Suzuki Nine Queens visade Emma Dahlström återigen vem som bestämmer.

Efterlängtad seger för Emma Dahlström – firade med puderåk

Det var hennes tredje raka pallplacering i Silvaplana och säsongens sjätte. Men till skillnad från tidigare fick Emma Dahlström äntligen ställa sig högst upp på pallen – och firade med puderåk.

Nyheter

10 konton du måste följa på Instagram

Jacob WesterWester att gått från freestyle-stjärnan till friåkare av värdsklass och han håller numera till i extrem-meckat Chamonix. Jacob ser till att bjuda sina följare på tonvis av bra bilder och videos. Enda risken med att följa är du kommer framstå som en stalker i och med alla likes du kommer ge.  Ett filmklipp publicerat

Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor

Emma Dahlström, Jesper Tjäder och Oscar Wester tillhör alla världseliten inom freeskiing. De utgör grunden i ett av Sveriges bästa landslag, och efter fjolårets X Games gav de sig ut på en gemsam road trip i USA.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top