Liftguide

Alperna

Chamonix efter branden: ett GM utan lift

Hösten 2018 förstördes toppkabinen på Les Grands Montets i Chamonix i en brand, men förlusten blev helt oväntat en förbättring för dalens skidåkare.

Artiklar

Branäs bygger ny nedfart och 6-stolslift

Branäs fortsätter att expandera och bygger nu ut skidorten med ytterligare en nedfart och byter ut två äldre liftar med en toppmodern 6-stolslift.

Mittstationen i Grands Montets står i brand

Det går inge vidare för Chamonix när hösten drar igång. Idag vid 14-tiden utbröt en brand i lifthuset i Grands Montets som fortfarande inte är under kontroll. Dessutom har den övre liften upp till Aiguille du Midi havererat och kabeln behöver bytas.

Alperna

Bad Gastein inviger ny gondol i december

Den första december öppnar en ny liftanläggning som kostat nästan en miljard kronor för en av svenskarnas favoritorter i Alperna. Bad Gasteins nya Schlossalm-gondol ökar kapaciteten och ger tillgång till nya pister.

Artiklar

Kiruna får ny fyrstolslift redan i vinter

Luossabacken i Kiruna rustas upp rejält nu under sommaren och redan i oktober ska bygget av den nya 4-stolsliften och nya rörledningar för konstsnöproduktion vara klart.


Artiklar

15 sätt att göra liftturen otroligt pinsam

Nu när säsongen börjar lida mot sitt slut och snön blir allt sämre och slushy behövs det andra sätt att underhålla sig. Här är 23 saker som gör liftturen väldigt pinsam – och därmed lite roligare.

Kolla in världens lyxigaste lift!

Den har ergonomiska säten, sätesvärmare, läderklädsel och plats för åtta personer. Kitzbühels nya lyxlift är det närmaste första klass en skidåkare kan komma.

Artiklar

Ikonen som förenar Mad River Glen

Idag satsar skidorter miljarder på nya liftar som kan liknas vid tekniska underverk. I Mad River Glen, Vermont, ser man annorlunda på saker – där finns en av endast två kvarvarande enstolsliftar i USA.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top