Foto: Freeride World Tour

Tre svenskar vidare till Alaska

Freeride World Tour drar efter tävlingen i Fieberbrunn vidare över Atlanten, till Alaska – och de gör det med tre svenska åkare i släptåg.

Text: • 2016-03-09 Uppdaterad 2016-03-09

Det fanns såväl anledningar att fira som att deppa efter FWT-tävlingarna i Fieberbrunn, Österrike. Matilda Rapaport, Kristofer Turdell och Reine Barkered lyckades alla kvalificera sig vidare till tävlingen i Alaska.

Matilda Rapaport var först att knipa en plats efter ett stabilt åk som slutligen gav henne en femteplats i tävlingen.
Klicka här, eller spola fram till 1.47.00 i klippet nedanför för att se Matildas åk. 

Herrernas skidtävling blev en uppvisning i backflips och stora drops. Visserligen drog norrmannen, Dennis Risvoll, det längsta strået med ett fantastiskt åk, men Reine Barkered och Kristofer Turdell var inte långt efter.

Reine Barkered, som inför tävlingen låg på en 9:e-plats, stod för ett av tävlingens högsta drops – något som imponerade på domarna och som tillslut gav en fjärdeplats.
Klick här, eller spola fram till 1.10.07 i klippet nedanför för att Barkereds åk. 

Kristofer Turdell stod även han för ett imponerade åk innehållandes bland annat en supersnygg och kontrollerad backflip. Hans 80,66 räckte till en sjätteplats.
Klick här, eller spola fram till 36.44 i klippet nedanför för att se Turdells åk. 

Den mer sorliga aspekten av tävlingen var att Fieberbrunn blev den sista FWT-tävlingen för fem svenske åkare. Evelina Nilsson och Lotten Rapp misslyckades med sina åk och när rankingen väl summerades fann de tyvärr sig själva på fel sida av kvalificeringslistan. Christine Hargin har inte tävlat sedan premiären i Vallnord, tog sig inte heller vidare.

Detsamma gällde Wille Lindberg som tillslut hamnade på en 16:e plats i den totala rankingen i herrarnas skidåkning, två platser från att avancera till Alaska.
Men värst var det kanske för snowboardåkaren Christoffer Granbom som efter en stark insats i premiären fått se själv dala i rankingen, bara för att se sig själv missa avancemang med ynka 40 poäng.

Monsteråket tog norrmannen hela vägen till Alaska


Skidmärkets otippade hyllning till presidentkandidaten


Cham Lines river av berömda Mallory Couloir


Text: • 2016-03-09
Christine HarginChristoffer GranbomEvelina NilssonFreeride World TourKristofer TurdellLotten RappMatilda RapaportReine BarkeredVideoWille Lindberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen