5fd9196ec409c

Artiklar

Konståkning – Freddie Grann & Lasse Åberg

Nu finns äntligen en av publikfavoriterna från filmturnén i höstas att se på nätet. Se när den skidåkande konstnären Freddie Grann och Lasse Åberg skapar unik konst tillsammans.

Text: Gabriella Edebo • 2019-05-04 Uppdaterad 2021-03-30

”This is real art” – Lasse Åberg

Freddie Grann älskar skidåkning och att skapa konst, och han har lyckats hitta en unik nisch där han kombinerar de båda passionerna.

Konståkning  - Freddie Grann & Lasse Åberg

Hemma i Bålsta klurade han ihop ett nytt projekt förra vintern där han tillsammans med legenden Lasse Åberg, även känd som Stig H Olsson i Sällskapsresan som även han är bosatt i trakten, där de använda sina talanger i symbios. Lasse målade tavlor med lite överflödig färg och Freddie byggde en liten kick för att sedan använda sina skidor för att smeta ut färgen och ge konsten en annorlunda twist.

Konståkning  - Freddie Grann & Lasse Åberg

Det hela blev en film som var en av de mest otippade och uppskattade filmerna under Untracked Film Tour i höstas. Den filmen finns nu äntligen att se online, så spana in ett visuellt konstverk, kryddat med lite nostalgi och härliga vibbar.

Om du vill ha en skidåkande musse pigg hemma på väggen så går det att beställa litografier på tavlorna via Freddies hemsida. Mer om honom hittar du på www.freddiegrann.com eller sociala medier under @freddiegrann och @grannart.

Konståkning  - Freddie Grann & Lasse Åberg
Ingemar Stålkant har hittat ett nytt hem till förmån för Protect our Winters. Foto: Kevin T McHugh

Inför premiären av Untracked Film Tour i oktober hade Freddie dessutom skapat en svetsad skulptur som döptes till Ingemar Stålkant. Ingemar fick åka med på hela filmturnén för att visas upp och auktionerades sedan ut där alla intäkter gick till Protect Our Winters. Konstverket var skapat av gamla stålkanter från Åre Skidfabriks spillmaterial.

Just nu är Freddie Grann i Kläppen för det numera traditionsenliga parkeventet med uppslutning från många av världens bästa skidåkare Kimbo Sessions där hans konstverk både dekorerar och är en del av parken.

Freddie Grann om skidåkning och konst


Välgörenhetsauktion till förmån för POW


Film från premiären av Untracked Film Tour


Text: Gabriella Edebo • 2019-05-04
ArtiklarLasse ÅbergUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen