Målbilden för Caroline Strömberg under höstens mindre roliga försäsongspass. Foto: Anton Enerlöv

Försäsong

Så fixar proffsen formen – del 1

Vintern är snart här. Vi frågade skidproffsen Kristoffer Turdell och Caroline Strömberg hur de laddar upp och vässar formen inför säsongen.

Text: Tobias Ivarsson • 2023-09-29 Uppdaterad 2023-09-28


Kristofer Turdell

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Försöker hålla igång under sommaren och hösten med diverse aktiviteter och när det blir riktigt mörkt och regnigt blir det några timmar i gymmet. 

Har du någon favoritträning?

— Dagdrömma och visualisera skidåkning. Mountainbike för fartkänsla och slackline för balans.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Skogsåkning, tänk typ japan-skogen i Cortina, lärken i Gressoney eller Champex. Det är fint det.Caroline Strömberg

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Jag tycker ofta att vintern sliter mycket på kroppen med långa dagar och många resor. Så när vintern är slut så känns det alltid som att det är tid för att bygga upp kroppen igen. Jag började sommarens konditionsträning med att åka direkt  från NM till Spanien för att cykla i en öken i tio dagar, det var en skön chockstart. Eller ja, det var väl snarare en ordentlig käftsmäll eftersom det alltid är hårt att gå från skidåkning till cykling och ännu lite värre att göra det i 35 graders värme där man ska upp för backar på 25%.

Har du någon favoritträning?

— Under sommaren gillar jag att lägga många timmar på att cykla, sen när hösten kommer blir styrketräningen mer strukturerad. Då blir det mycket basövningar uppblandat med mer komplexa övningar. Allra roligast är de pass då jag får göra många utfall, jag älskar alla typer av utfallssteg.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Just nu ser jag mest fram emot att få stå på skidor igen, men i ett större perspektiv så ser jag fram emot att testa prototyperna av Extrems nya Mothertree-modell som är på ritbordet, en smalare AM-modell som kommer bli ett sjukt roligt komplement till de redan befintliga modellerna.

Vad det gäller övriga äventyr så är den planen inte helt spikad än, så det får vi återkomma till.


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
ZermattText: Tobias Ivarsson • 2023-09-29
ArtiklarAlpernaÅreCaroline StrömbergFÖrsäsongFriåkningJämtlandKristofer TurdellÖstersundRedbullSkidåkningSverigeTräningTurdell

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen