Le Chamoisi Squaw Valley. Foto: Oskar Enander

After ski

Världens 10 bästa afterski

Avsluta skiddagen i skön stil på Åka Skidors favorithak över hela skidvärlden.

Text: Tobias Liljeroth • 2022-08-17 Uppdaterad 2024-01-19

Saucer Boy, AKA Shane McConkey. Foto: Oskar Enander
Le Chamois. Foto: Oskar Enander

1. Le Chamois – Squaw Valley, USA

Hundar som leker, classic rock i högtalarna, hantverksöl, nachos, tre barer fördelat på två våningar och allt toppat med en galet stor samling skidmemorabilia med allt från Daron Rahlves segrande nummerlapp från Hahnenkamm till ett gigantiskt porträtt på Shane McConkey som Saucer Boy som övervakar sina gamla domäner. 

2. Le Castillan – La Grave, Frankrike

En sunkig hotellbar med fransk radio i högtalarna och ett klientel bestående av bergsguider och hårdnackade skidalpinister från världens alla hörn, allt med en makalös utsikt över La Meije (och bygatan RN 91). Lika underbart udda som den skidort den befinner sig på.


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
Zermatt


3. Tap Room – Mt Baker, USA

En undangömd bar på övervåningen av Heather Meadows. Ljug om hur djup snö du har åkt ihop med Bakers surpuppor till locals och kärva skidpatrullörer.

4. Mangy Moose – Jackson Hole, USA

Amerikansk après när den är som allra bäst och mest vilda västern. Countrymusik på scenen och äkta comfort food på tallrikarna. Hårdingarna i Jackson Hole Air Force ockuperar hörnet i baren på övervåningen, bara en sådan sak.

5. Bar Roma – Courmayeur, Italien

Parkera dig i en av sofforna, beställ in lämplig dryck och ta för dig av ett av skidvärldens bästa bord av antipasti.

Peruvian Lodge. Foto: Oskar Enander
Peruvian Lodge. Foto: Oskar Enander

6. Peruvian Lodge – Alta, USA

Avsluta en mäktig skiddag i The Greatest Snow On Earth med ett par pitchers på ett av skidvärldens mest klassiska hak.

7. Caffè delle Guide – Alagna, Italien

Foto: Linus Meyer

Kvaliteten på en afterski-bar kan ofta mätas i hur många lokala guider och bönder som hänger där, Caffè delle Guide uppfyller bägge de kraven med råge.

8. J-Bar – Aspen, USA

Baren på Hotel Jerôme var en gång i tiden Hunter S Thompsons stamtillhåll, det räcker för oss. Enligt legenden slog han sig ner i baren med sin spot och beställde all sin dricka för dagen på en och samma gång, viket var en ansenlig del.

9. Le Fer à Cheval – Verbier, Schweiz

Überklassiskt alphak på Rue de Médran, ett snöbollskast från liftarna. Här har det ljugits om skidbedrifter sedan evigheter, lika länge som några av stammisarna suttit där på uteserveringen.

10. MOÖ – Chamonix, Frankrike

Chams främsta afterskibar ligger rakt nedanför Aiguille du Midi, fattas bara annat. Ett ställe att avsluta både skiddagen och kvällen på, inte sällan fortfarande iförd pjäxor.


Text: Tobias Liljeroth • 2022-08-17
ArtiklarResguideAfterskiAlpernaUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top