Röd is the magic colour.

Alperna

Snön faller över Alperna – men är det här för att stanna?

Det snöar äntligen i Alperna igen. Men frågan är – hur mycket kommer ätas upp av det varma vädret?

Text: Anton Furuland • 2023-03-08 Uppdaterad 2023-03-08

Vintern i Alperna har generellt inte varit något att skriva hem om snömässigt. Ungefär det raka motsatta – i synnerhet för de franska och italienska delarna.

Kanske är en liten vändning på g nu. För precis som att det (förmodligen) faller ner vita flingor utanför ditt fönster, snöar det även nu i Alperna.

Tittar man enbart på nederbördsmängden nedan ser det ju toppen ut – men det är ju då utan att väga in övriga parametrar som framför allt temperatur. Det vill säga den som är hög på många ställen och kan förvandla alltsammans till regn och skit.

Top 10 sett till kommande 6 dagar, enligt WePowder.

Inledningsvis den här veckan rapporterade bland annat WePowder om inkommande riktigt stökigt och dåligt väder med överlag väldiga höga snögränser, men nu under onsdagen börjar prognosen ljusa lite i alla fall.

Det verkar nämligen som att det ska komma in viss kyla över Alperna från norr, vilket då skulle att ha stor påverkan på snögränsen. Även för de franska och schweiziska västalperna ser det också lite bättre ut, även om det fortfarande rör sig om en högre snögräns.

WePowder väntas uppdatera igen under kvällen, håll utkik där för senaste nytt.

Top 10 Frankrike.
Top 10 Suisse.
Top 10 Italien.
Top 10 i Österrike
3-dagars prognos från Snow-Forecast.
6-dagars prognos från Snow-Forecast.

Text: Anton Furuland • 2023-03-08
NyheterAlpernaChamonixFrankrikeItalienÖsterrikeprognosPuderSchweizSnöSnow ForecatVäderWepowder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen