Ett taggat gäng som utforskar fjället. Foto: InspireUs
Nyheter

Skidglädje i fokus under Åre Freeride Academy

Nu görs insatser för att främja aktivitet och rörelse bland unga. InspireUs och Åre SLK erbjuder gratis lovaktivitet för skidåkande tjejer i åldrarna 10–16 år.

Artiklar

InspireUs – inspiration, jämställdhet och åkglädje

InspireUs startades av tre Årebor med det tydliga målet att inspirera tjejer till att våga ta mer plats i actionsporter och styra utvecklingen mot en mer jämställd framtid.

Åka Skidor Podcast

Åka Skidor Podcast #10: Caroline Strömberg

Vi snackar om att designa egna skidor, harva runt på kvaltävlingar till Freeride World Tour och nätverket InspireUs.

Artiklar

Var med och bestäm designen på MotherTree

Rösta på vilken design du tycker borde pryda nästa upplaga av den community-utvecklade friåkningsskidan MotherTree från Extrem i samarbete med InspireUs.

Artiklar

Designtävling med InspireUs och Extrem

Var med och bestäm hur nästa upplaga av den community-utvecklade friåkningsskidan MotherTree från Extrem i samarbete med InspireUs ska se ut.

Missa inte: Åka Skidor Ski Camp 2018

8-12 april 2018 presenterar vi stolt den åttonde upplagan av Åka Skidor Ski Camp. Passa på att boka de sista platserna till en fullmatad helg i Åre.

Prylguide

Nya prylar: Extrem Mothertree 105

Efter nästan två års utveckling är det nu äntligen dags för Extrem Mothertree 105 att se skidbutikernas ljus. En skida utvecklad av, och för, friåkande tjejer.

Prylguide

Tjuvkoll på nästa vinters skidprylar – Del 1

Åka Skidor har smugit runt på sportmässan Ispo i München och spanat in några av de mest intressanta skidprylarna för vintern 2017/2018.

Prylguide

Extrem och InspireUs vinner prestigefylld utmärkelse

I Åka Skidors Prylguide 2016 kunde du läsa om skidmärket Extrem och tjejnätverket InspireUs samarbete med att ta fram den perfekta tjejskidan. Redan innan den släppts har Extrem Mothertree 105 vunnit sitt första pris.

Prylguide

Den svenska tjejskidan

Svenska Extrem bryter mönstret i utvecklingen av sin nya friåkningsskida för tjejer. En co-lab med tjejnätverket InspireUs, helt och hållet framtagen från grunden av åkarna själva.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top