Oavsett tid på dygnet är, du hittar Malou Peterson mest troligt på ett par skidor i djup snö.

Skidfilm

6 skidfilmer för helgen

Vi tipsar om en skara grymma skidfilmer – bland annat från Max Palm, Malou Peterson, Mikaela Shiffrin och Cody Townsend.

Text: Anton Furuland • 2023-02-10 Uppdaterad 2023-02-10

Säsongens sista från Cody Townsend och The Fifty

Cody Townsend och hans serie The Fifty börjar nästan bli en riktig långkörare nu. Under veckan släppets ett nytt avsnitt med linje 43 av 50 – Mt Columbia – och det är också säsongens sista av The Fifty. Som alltid sevärt och stoooor skidåkning.

Skidglädje med Malou

Om du har den minsta koll på Malou Peterson som skidåkare har du nog inte undgått hur otroligt mycket hon älskar att åka skidor. Det framgår med all tydlighet på ett väldigt härligt sätt. Kortfilmen The joy of skiing är ett fint bevis på just detta och vi kan lova att du efteråt lockas av att säga upp dig från kneget och leva skidåkarlivet på heltid och lite därtill.I huvudet på Mattias Fredriksson

Hur är egentligen att jobba som skidfotograf? Få har bättre och mer erfarenhet av det än Åka Skidors ständige medarbetare Mattias Fredriksson.

I det här avsnittet från Black Crows får vi en inblick i Mattias liv och det som ligger bakom att han är en av världens absoluta bästa och mest publicerade skid- och äventyrsfotografer.

Världens bästa Shiffrin

OS i Peking 2022 blev en käftsmäll av sällan skådat slag för Mikaela Shiffrin och om man ska vara ärlig kanske ett av sporthistoriens största men ändå minst omskrivna fiaskon? Från att ha varit säkerheten själv och dominant i världscupen slutade OS med utåkningar i tre av fyra tävlingar för Shiffrin.

Hur hämtar man sig egentligen från det? Ja, det och en hel del annat från hennes skidåkarliv kan du se i hennes nya Youtube-serie Moving Right Along. Totalt har det släppts tre avsnitt hittills och här nedan hittar du det senaste.

Max Palm i Riksgränsen

Chokka. är en kortfilm med Max Palm där han tillsammans med franska polaren och snowboardåkaren Seb Konijnenberg shreddar i Riksgränsen. Mycket mer än så behövs faktiskt inte.

Första filmen med Juliette Willman

Fransyskan Juliette Willman gör här skidfilmspremiär då hon blickar tillbaka på sin karriär, från alpin racing till Freeride och Freeride World Tour, och till idag där hon börjar på ett nytt kapitel.

Den största delen av filmen spelades in under våren 2022 i norska Lyngen.


Text: Anton Furuland • 2023-02-10
ArtiklarCody TownsendKanadaMalou PetersonMattias FredrikssonMax PalmMikaela ShiffrinRiksgränsenShiffrinSkidfilmSkidviideoTerraceUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen